Raskausviikko 32: Edelleen juoksumatolla ūüí™ūüí™ūüí™

 

 

Duunissa mennään haipakkaa tämäkin viikko. Olen muun muassa vastuussa suomalais-saksalaisesta seminaarista. Kesken luennoimisen kinttua pitkin valuu nestettä. I know, too much information, but I do not care!

Muutoin viikko kuluu nesteitä valutellen esimerkiksi Tallinnassa ja ensimmäisessä perhevalmennuksessa. Ensiksi mainittu rokkaa, jälkimmäinen on kuraa.

Tallinnassa kylvemme ja lep√§√§mme ja sy√∂mme ja shoppailemme kaveriporukalla. T√§ll√§ emansipaatioreissulla on yleens√§ mennyt v√§h√§n enemm√§n alkomahoolia allekirjoittaneella…

Perhevalmennus sen sijaan mataa. Mielikuvissani etanatkin ohittavat meitä siellä oikealta ja vasemmalta. Vannon että kellon viisarit liikkuu yhdessä vaiheessa vastapäivään. Aliarvioidaanko meitä kuulijoita oikeasti näin pahasti? Joka kerta kun joku tulee paikalle 30 minuuttia myöhässä, hoitajat aloittavat jorinansa alusta. Miksi myöhässäolijoita palkitaan näin? Ensimmäiseen puoleen tuntiin emme ole edenneet mihinkään, luetellaan etunimiä ja asuinpaikkoja ja laskettuja aikoja. Ketä kiinnostaa. Kaikilla isillä se laskettu aika menee väärin. Meillä taas vaimo muistaa prikuulleen oikein, minä en muista mitään, olenhan maailman paskin mutsi.

Iloinen yllätys on, että ryhmäfysioterapian kauhu ei toistu, päin vastoin osallistujat ovat nuoria ja trendikkäitä, isukit ananastukat tanassa ja äidit Guccit kainalossa. Itse en edes tiedä miten Gucci kirjoitetaan, googlaan sen tähän blogiin.

Surullinen yll√§tys on, ett√§ tilaisuus on hy√∂dyt√∂n. Mieleen j√§√§ ainoastaan imetysvideo. ”√Ąidinmaito on erinomaista, se sis√§lt√§√§ lapselle kaiken tarvittavan ja lis√§ksi se kulkee k√§tev√§sti mukana kahdessa pakkauksessa.” Repe√§n √§√§neen. Kukaan muu ei. Ananastukat tuijottavat. Osoittelen tissej√§ni selityksen√§ kahdelle pakkaukselle. Se vain pahentaa asiaa.

Okei, rehellisyyden nimiss√§ mit√§√§n typer√§√§ parity√∂skentely√§ tai ryhm√§pohdiskelua ei ole, se on loistavaa. Mutta poistumme silti kesken. Aika on pys√§htynyt huoneessa. Pakko p√§√§st√§ pakoon. Emme ker√§ile virhepisteit√§, mutta jossain v√§liss√§ alkaa vituttaa kun molemmat hoitajat ovat hyvin tietoisia siit√§, ett√§ huoneessa on lepakkopari, mutta vain toinen hoitaja kykenee √§√§rimm√§isen nopeasti ja ammattitaitoisesti muuttamaan sanavalintansa ”puolisoksi”. Toinen puhuu sitke√§sti ”is√§st√§” ja ihan kun se tuijottaisi meit√§. Milt√§k√∂h√§n yksinodottajasta tuntuisi t√§√§ll√§…

Unohdin, oli siell√§ joku perhekin n√§ytill√§, parikuisensa kanssa. Jotain ne puhui, en muista mit√§, muistan vain ett√§ siin√§ se parikuinen retkotti ja nukkui koko ajan, ja mietin vain ett√§ interwebist√§ vai postimyynnist√§k√∂ noin rauhallisen papanan saa tilattua. Mental note, tsekkaa Zalandon ja tori.fin tuotteet hakusanoilla ”rauhallinen kakara hinta ja toimitusehdot”.

Perhevalmennuksen ainoa anti: Osta Lansinohin tuttipullo. Se on niin likellä nisää kuin voi olla.

Mutta tärkeämpiin aiheisiin. Olen löytänyt idolini, Aino-Kaisa Saarisen. Se hullu akka hiihtää tuolla viidennellä vai kuudennella kuulla paksuna koko ajan viiden tai kymmenen parhaan joukkoon. Olen vaikuttunut!!! Ihan turha on saarnata mistään intervallityyppisistä harjoitteista raskausaikana, tuokin vetää maksimitehoilla SM-kisoissa! Hyvä Anna-Kaisa!!!

Aino-Kaisa Saarinen: Synnytyksen jälkeen treenileirille 5/2016

”Siin√§ on pelk√§st√§√§n hyvi√§ puolia, ett√§ liikkuu, Saarinen sanoo.”

Aino-Kaisa Saarinen sprinttikisan kuudes 15. raskausviikolla

T√§√§ muijahan on rautaa. Ahmin kaikki nettiartikkelit kerralla. Sill√§ on asenne kohdillaan, el√§m√§ ei lopu vaikka papananpoikanen tulee maailmaan: silloin aletaan treenata olympialaisiin! Ja mimmi on mua vanhempi, 36, I’m amazed by this lady, huge respect! ūüí™ūüí™ūüí™

Aino-Kaisan esimerkkiä noudattaen käyn jumpassa minäkin joka päivä. Kuvassa vedän juoksumatolla 15 minuuttia vauhdilla 9,5 ennen tunnin salitreeniä ja 1,5 tunnin joogaa. Töölö Gym made me do it. Anna-Kaisa made me do it! Lähe säkin salille, siellä eka siellä vika!

4 kommenttia artikkeliin ”Raskausviikko 32: Edelleen juoksumatolla ūüí™ūüí™ūüí™

 1. Huh vihdoinkin blogi jossa puhutaan asiaa!!

  Olen t√§ss√§ (rv 22) v√§lill√§ viihdytt√§nyt itse√§ni blogeilla ja ai hyv√§√§ p√§iv√§√§! No, jotkut harrastaa raskaana olemista, kai se on ihan ok. Joku blogisti harkitsi synnytykseen valmistautumista ja sairaalalaukun pakkaamista viikolla 18. Ja nimi√§ oli mietitty, siin√§ lukiessa itse havahduin ett√§ sille (kyll√§, ty√∂nimi ”se”) on annettava nimi.

  Itse olen harrastanut mielin m√§√§rin ratsastusta (kyll√§, ihan viime viikolla k√§vin 3 kertaa hevosen sel√§ss√§. Neuvolassa en maininnut), koirien kanssa treenausta ja kisaamista (sis√§lt√§√§ juoksua! Hyv√§nen aika!!), astangajoogaa (joogaohjaaja oli paksuna my√∂s, kuinka hirve√§√§!), py√∂r√§ily√§ (22km p√§iv√§ss√§! Ent√§s jos kaadut, sanoi ty√∂kaveri) ja niin edelleen. En taida osallistua sille fysio-tunnille… Lynkkaavat viel√§.

  Lisäksi olen syönyt maksamakkaraa! Huh huh! ja juuri joulun pyhinä raskautta tosimielellä harrastava tuttu paljasti, että inkivääri on saatanasta, mutta hän on kyllä uskaltanut syödä pipareita ja juoda glögiä. Olin taas täysin pihalla enkä kehdannut kertoa että juon kuohuviiniä aina lasin, jos on tarjolla saatikka sitä että söin jouluna kylmäsavuporoa JA -hevosta.

  Tsemppiä sulle! Ja niin, vaikka olenkin tavis-hetero suheessa, ärsyttää noi ohjekirjojen isä- jutut ihan helvetisti. Plus ne seksijutut varsinkin (ja ei, ei ole myöskään normaaliin tapaan maistunut, toivotaan että libidot palaavat)

  Tykkää

  1. Mahtavaa kuulla Maira, että blogi viihdyttää. Pilke silmäkulmassa mennään!

   Haluan absoluuttisesti erottautua tässä kaiken maailman vauva.fi-kirjoittelijoista ja todeta rehellisesti, että en ole liikunnan enkä kocin monen muunkaan alan ammattilainen enkä tiedä kaikesta kaikkea, eli tarkoituskaan ei ole jakaa asiantuntijaneuvoja joka asiassa, vaan ainoastaan kertoa omista kokemuksistani. On siis mahtavaa kuulla sinunkin vastaavista!

   En siis edes yritä väittää että tietäisin onko ratsastaminen tai pyöräily hyvästä. Tiedän vain, että ratsastamisessa on putoamisvaara, mutta mikä sen todennäköisyys edes on? Saman tien voisi jäädä kotiin kokonaan kai, koska voi raskausmahan kanssa jäädä suojatiellä auton alle, kaikkia irrationaalisia pelkoja vain ei voi jäädä murehtimaan. Ainakin tiedän, että
   eräs ratsastaja voitti kultaa 2004 olympialaisissa ollessaan viidennellä kuulla raskaana. Lisäesimerkkejä olympiamasuista löytyy täältä: http://www.sports-reference.com/olympics/friv/lists.cgi?id=77

   Itse olen myös pyöräillyt koko ajan, kotoa töihin, töistä salille, salilta kotiin. Talvipyöräilen myös. En pidä kaatumisvaaraa varteenotettavana, ainoa vaara ovat kanssakulkijat; eräs pyörätiellä käkäillyt nuorehko herrashenkilö ei katsonut tarpeelliseksi väistää vaan kääntyi ja löi minua kyynärpäällä rintaan. Mahtoi olla tuolla kauppakorkean ananastukalla sankarillinen olo tuon jälkeen. Hän oli väärässä paikassa, minä en. Ja vaikka olisin ollut pyörineni keskellä hänen olohuonettaan, ei omankäden oikeus ole ok. Teki mieli väläyttää raskauskorttia mutta en halunnut, ja muutenkin menin niin shokkiin että keksin vasta töissä nasevaa vastasanottavaa.

   Minä en edes tiennyt ettei kylmäsavuporoa saisi syödä. Uponnut on. Entinen jefutoverini N raportoi juuri Australiasta, että siellä inkivääriä tuputetaan raskauspahoinvointiin. Suomessa se on kielletty. Samanlaisia ipanoita niille syntyy down under. Bonuksena pari koalaa. Taidan noudattaa jatkossakin sitä ruokavaliota joka oikealta tuntuu.

   Aion suvereenisti pihist√§√§ tuon terminologiasi ”harrastaa raskaana olemist√§” k√§ytt√∂√∂n. Haasta oikeuteen.? Tuosta juuri taitaa olla kysymys. Mit√§ helvetti√§ sinne sairaalalaukkuun edes pakkaisi viikolla 18, hammasharjanko, ja sitten ois seuraavan 22 viikkoa elik√§s 5 kuukautta pesem√§tt√§ legoja? Onnea vaan silsasuut!

   Tykkää

   1. Eimen!! En haasta oikeuteen, sallin ilmaisun käytön.

    Eilen tämä aihe sai kruunauksensa, kun naapurin naisen (joka just sai vauvan) kanssa käytiin seuraava keskustelu:
    Minä: Juu taidan viedä koirat lenkille siten, että ajan ensin tuonne kauemmas metsän laitaan autolla [koska pelkäsin, että naapurintalojen penskat räjäyttelee raketteja koirien jalkoihin]
    Naapuri: Niin jaa ettet vain liukastu siinä matkalla?
    Min√§: mit vit??! Ei ku??!! Noi uv-raketit… Wtf, liukastu, kuivalla asfaltilla?? Mit√§ helvetti√§?

    Ei hitto… En taida uskaltaa sille paljastaa, ett√§ mies on koko raskausajan ollut reissuhommissa ja kyll√§, min√§ ulkoiluttaa koiria ihan yksin joka p√§iv√§, ja teen pitki√§ parinkin tunnin lenkkej√§, pime√§ss√§ mets√§ss√§ ja joskus liukkaalla!! ūüėÄ Ja n√§in tullee tapahtumaan loppumetreille saakka, koska mies on siell√§ reissussa. Kyll√§ vaan. Mun koirat, mun vaivat.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimiss√§. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s