Matkalla kakaroiden kanssa: Hyvinkään Sveitsi 7/2022

Hyvinkään Sveitsi / Hotel Sveitsi tiivistäen

+ Sisäuimala ja vaikuttava vesiliukumäki yllättivät positiivisesti

+ Kulku uimalaan hotellista sisäkautta, talvella etenkin plussaa kun ei tarvitse pukea pikkuperkeleille toppaa siirtymiin

+ Maauimala (muuntuu avannoksi talvella)

+ Superpark 14e/2h

+ Iltabuffetissa lapsille mieluisaa ruokaa (joskin hinta jokseenkin suolainen 10e)

– Paikka paikoin rustiikkinen

– Hinta hämmästyttävän korkea rustiikkisesta hotellista keskellä ei mitään (204e/yö)

Meidän kokemuksemme Hotel Sveitsissä 7/2022

Meillä on nykyisin kolme kakaraa. Voi hemmetti miten tässä näin pääsi käymään. Voin ehkä joskus kirjoittaa siitä, mutta nyt vuosien blogihiljaisuuden jälkeen haluan kirjoittaa matkoistamme näiden pikkuperkeleiden kanssa. Meidän lapset ovat 6v, 4v ja vajaa 4kk.

Tänään 19.7.2022 tulimme yhdeksi yöksi Hyvinkään Sveitsiin koska emme ole aiemmin olleet. Tätä paikkaa ei mielestäni juuri markkinoida, tänne eksyy siksi jotenkin vahingossa. Otimme iltapäivällä R-junan Helsingistä Hyvinkäälle (45min) koska meillä ei ole autoa, ja pakkasimme isommille lapsille potkulaudat mukaan. Helsingissä on paljon raitiokiskoremontteja ja matka Hyvinkään juna-asemalta Sveitsiin on 1,8km joten siirtymät taittuvat helpoiten potkulaudoin. Toki helppo on suhteellista, aina joku kaatuu, jonkun sukka on huonosti ja jotain pissattaa ja matka katkeaa puskapissille. Mutta kaikkien ahtaminen taksiin ja turvaistuimien raahaaminen tai tilaaminen taksiyhtiöltä on silkkaa tuskaa noin lyhyen matkan takia.

Hotel Sveitsi on kuin tuulahdus menneestä, prameasta 1960-luvun konferenssikeskuksesta. Osa toki on viimeisen päälle remontoitu, uimalan saunatilat ja ravintola, mutta kulman takaa saattaa löytyä kilometritolkulla kokolattiamattoa. Älä silti jätä tulematta tänne. Lapset rakastavat tätä paikkaa, ja miten voisivat olla rakastamatta kun täällä on sisäuimala ihan vaikuttavalla vesiliukumäellä, maauimala lastenaltaalla ja leikkipaikalla, kiipeilypuisto, elokuvateatteri, Superpark, sisäleikkari, you name it.

Check-iniin oli App joka toimii samalla huoneen avaimena, mutta käynti respassa tarvittiin silti. Lapset saivat purukumia kesäyllärinä respasta ja hotellihuoneeseen päästyämme hämmästys oli suuria ja iloisehko, koska huoneessamme oli kuusi (!) vuodetta ja kaksi varavuodetta, siis kahdeksan hengen perhe mahtuisi tänne! Viiden hengen perhe ei enää meinaa mahtua kaikkiin hotelleihin etenkään jos vauvalle kaipaa matkasänkyä (kuten me). Nyt tosin emme sellaista ole vielä pyydelleet koska nelikuinen nukkuu vaunukopassaan matkoillamme. Vielä jännemmäksi homma meni lasten mielestä siksi, että huoneen ikkunoista et näekään ulos vaan suoraan Superparkiin ja trampoliineille! Sorry pomppijat äiti täällä sitten vähän nakuilee 🤣🙈

Sisäuimala ei kesäaikaan harmittavasti ole viikolla auki kuin vasta klo 15 alkaen, joten sisäuimalaan on turha haikailla hotelliaamiasen jälkeen enää. Niinpä suuntasimme sinne oitis check-inin tehtyämme. Uimala on mielenkiintoinen konsepti, ei aivan kylpylä, muttei ihan uimahallikaan. Sisäuimalasta löytyy kuitenkin tosi iso 80cm lastenallas (kohtuullisen lämmin) ja paljon leluja, sekä terapia-allas vesihierontapisteineen, että vesiliukumäki. Vesiliukumäki on riittävän huikea 4- ja 6-vuotiaille mutta kannattaa huomioida että allas on 130cm syvä eikä kellukkeita sallita. Meidän kutonen kyllä räpiköi jo omalla uimataidollaan siinä, mutta molempia lapsia piti alastulolla olla vastassa ja jos halusi itse laskea mäkeä, aikuisen piti mennä ensin. Lystiä oli ja terapia-altaankin vesi oli minusta lämmintä (olen vilukissa), ei nyt 32-asteista muttei kylmääkään. Vauvaakin uitimme pitkän tovin kunnes huulet sinertyi, mutta viihtyi. Sisäuimalassa on siis myös kunnon 25m allas kuntouintiin. Me emme päässeet kuntouimaan vaikka urheilua rakastammekin; kolme uimataidotonta lasta yhdelle aikuiselle syvässä altaassa ilman kellukkeita on liikaa joten olimme ns. occupée 🙈 Mutta mehän käytiin aamulla Stadissa jo jumpalla, mulla oli ekaa kertaa kaikki kolme kakaraa mukana Elixian lapsiparkissa 😳🙈🫣

50m allas, hyppytornit, pukkarit (sauna vain sisäaltaalla), lastenallas (matala), leikkari

Sisäuimalaan pääsy oli hieman seikoilua näin kesäaikaan, hotellilta tarvittiin rannekke, ja matkaa oli hieman, vaikka siis sisäkautta pääseekin uimalaan. Pukuhuoneet eivät ole kesällä auki sisäuimalassa (en tiedä onko aina näin, vai olivatko remontissa?), joten piti mennä maauimalan pukkareihin. Maauimalan pukkareissa taas ei ole suihkuja eikä saunoja ja vessakin oli eri huoneessa, vauvan vaipanvaihto oli vähän tricky muttei mahdotonta (on niitä vaihdettu Väli-Amerikassa maantien pientareella ruohikossakin perkele!) ja sitten kun oli saatu uikkarit taisteltua päälle ja siirryttyä sisäuimalan puolelle, tajusimme että saunaan meno siellä vaatisi että riisumme (ja puemme) uikkarit uudelleen. Emme jaksaneet enää taistella tahmatassuja uudelleen uikkareihinsa (UV-paidan hihat on paskimmat, etenkin märkinä 🤬🤬🤬), joten suihkutimme ja menimme saunomatta uimaan. Sauna maistui kyllä jälkikäteen.

Illalla söimme buffetissa, joka oli minusta positiivinen yllätys. Väkeä oli vähän ja henkilökunta huolehti siisteydestä viimeisen päälle. Lasten hinta 10e oli minusta korkea kun nämä miniriiviöt saattaa lakkoilla ja syödä vain sen yhden h***etin vesimelonin, mutta toisaalta aikuisen hinta 19,50e ei minusta ollut ollenkaan kallis verrattuna moneen vastaavaan (esim. Nokian Edenissä buffa muistaakseni 36e tai vastaavaa?) Buffetin salaattipöytä oli maittava, ja ruoka maistui aidosti hyvälle. Mukana oli myös lapsille mietityt vaihtoehdot, muusia ja nakkikastiketta tällä kertaa. Sisäleikkari on lähellä ravintolaa mutta näköetäisyyttä ei ole, meidän 4- ja 6-vuotiaat uskalsimme sinne kuitenkin valvomatta päästää toviksi.

Sveitsin uimala

Maauimalaan menimme aamusta, vesi oli halvatun kylmää ja sää samoin, mutta lasten mielestä ok (hekin ovat vilukissoja mutta tarkenivat). Maauimalan sisätiloista löytyy kahvila jos sitä pohditte. Nälkähän näillä miniriiviöillä on koko ajan.

Kolme lähintä on meidän

Luovutimme huoneen klo 12 ja menimme vielä sen jälkeen Superparkiin. Kiipeilypuistoa emme nyt testanneet koska kävimme juuri Korkeessa Stadissa viime viikolla, mutta hyvältä näytti puisto. Muistakaa ottaa omia hanskoja kiipeilypuistoon ja tramppasukkia Superparkiin jos haluatte säästää muutamia euroja! Superpark oli 14e/2h/hlö, myös aikuiselta jos halusi pelata. Ensisilmäyksellä tila näyttää pieneltä, mutta sitä se ei ole, sillä se jatkuu kellarissa. Kakarat viihtyivät, needless to say 🤣

Superpark Hyvinkään Sveitsi
Vauvapark Hyvinkää Sveitsi

Olen kytännyt Sveitsin hintoja pitkään ja joka kerta varaus on päättynyt siihen että en paina enteriä, koska hinta kahdesta yöstä on ollut aivan kohtuuton. Nyt maksoin yhdestä yöstä 204e, ei se ole halpa muttei kalliskaan kun samaan aikaan katsoin että ihan tavallinen hotellihuone Turussa olisi ollut 169e ja Kouvolassa 152e ilman mitään uintimahdollisuutta. Mutta me olemme melko usein saaneet Scandicin tarjouksilla Nokian Edeniin pari yötä 250e aamiaisineen ja rajattomine uinteineen, joten se on kyllä edullisin ja paras muutenkin. (On muuten ihan helvetin ärsyttävää että Holiday Club, esim. Turun Caribia, laskuttaa aivan jokaisesta asiasta aamiaista ja uinteja myöten erikseen muutenkin kalliiden hintojen päälle. Sveitsissä aamupala ja uinti sisältyy, Superpark, kiipeilypuisto ja leffat toki ei.)

Hotel Sveitsi vakuuttaa meidät mustana hevosena muun läpikalutun tarjonnan joukossa. Olemme kolunneet kaikki Etelä-Suomen kylpylät, joihin pääsee säällisellä vaivalla autoton myös junalla, mutta täällä emme jostain syystä olleet käyneet. Tänne voisi mahdollisesti tulla uudestaan, ei tämä uimisen kannalta minusta Nokian Edeniä eikä Aulankoa pese (etenkin kun Sveitsin yhden yön hinnalla saattaa saada Nokialla kaksi), mutta täällä on vetovoimatekijänsä, vai kuinka moni muu kylpylä voi kehua leffateatterillaan?

Karavaani kulkoo ja piskit räksyttää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s