Matkalla kakaroiden kanssa: Tallink Spa 7/2022

Kaksi miniriiviötä ja jättiriiviö

Tallinkilla Tallinnaan -setti, pros and cons:

+ Laivamatka toimii, ruokailut toimii laivalla, matka on lyhyt, leikkari toimii, vaipanvahdot toimii

+ Tallink Spa on huikea

+ Viideltä hengeltä hinta 260e (lauttamatkat, hotelliyö ja -aamiainen sekä kylpylän käyttö) ei ole paha

+ Ei tarvitse katsoa riitelevien kakaroiden sekoilua himassa

– Tallinkin nettisivut on ihan paskat

Matkakertomusta pidemmälti:

Testissä Tallink Spa. Olemme olleet täällä ennenkin, ennen lapsia juomassa aikuisten juomia allasosastolla ja lasten kanssa kylpemässä, mutta nyt yövymme täällä ensimmäistä kertaa kakaroiden kanssa. En myöskään ole koskaan kulkenut Tallink Megastarilla tai Starilla tai millään muullakaan, koska olemme aiemmin käyttäneet Viikkaria.

Matkamme on peruskauraa, aamulla pari tuntia lahden yli laivalla, yö maissa, seuraavana päivänä takaisin. Viisi henkeä 260e.

Tallinkin sivut on ihan paskat. Vasta vaihtoehtoja selatessa sivut jo tekevät varauksen, ja joka kerta kun parin päivän päästä menen takaisin sivuille, systeemi täysin pyytämättä pitää sitä samaa varausta voimassa ja lisää sinne 2-6 henkilöä. Lopulta varauksella on 32 henkilöä. En saa tuttavaperheelle tehtyä samalla varausta vaan sivun mielestä riittää kun minulla on yksi varaus sille päivälle, fine, jos ei kerran raha kelpaa… Vauvaa systeemi ei tunnista ollenkaan, saati vauvan matkasänkyä. Yritän ottaa kuuden euron peruutusturvan, jota järjestelmä tarjoaa auliisti koko ajan, mutta se ei ole saatavilla. Tappelen sivujen kanssa monta päivää. Chat ei ole käytössä, puhelu maksaa ihan helvetisti jos varausta ei ole mutta haluaa apua. Soitan lopulta Tallinkin IT-tukeen joka on ilmainen, he myöntävät itsekin että sivut on paskat. Lopulta varaus on ihan kunnossa ja meiliin tulevalle matkavahvistukselle tulee viisi henkilöä, vaikka netti näyttää vielä laivaan mennessäkin että checkinin voi tehdä 32 ihmiselle. Kahta varausta ei voi tehdä eli tuttavaperhe saa tehdä itse, peruutusturvaa ei saa koska Tallink Spa Hotellilla ei ole mitään tekemistä Tallinkin kanssa (nauran!), ja vauva sekä matkasänky lisätään puhelimitse varaukselle. Vannon että olen saanut maailmanympärimatkankin vähemmällä vaivalla varattua kuin tämän matkan 🤬

Tallink Megastar toimii, pääsemme kaksilla rattailla yllättävän nopeasti hissisumasta ja saamme varattua hyvän pöydän ravintolasta leikkipaikan vierestä. Leikkipaikkaa pystyy valvomaan videomonitorilta suoraan pöydästä, mutta hyppimiseksi menee silti koska tappelevia kakaroita ei voi jättää sinne myllyttämään keskenään. Ystäväni lähtee hakemaan kahvia ja jättää kaksivuotiaansa valvontaani, lapsi karkaa leikkipaikan sivuovesta. Minkä perkeleen takia siellä on sivuovi, olisi voinut käydä tosi pahasti mutta onneksi tämä kaksivuotias oli neuvokas.

Tallink Megastarin leikkipaikka, muut on jo rynnineet oville odottamaan ulospääsyä eli oikeasti tämä tila oli ihan täynnä riiviöitä äsken

Matka terminaalilta Tallink Spa Hotelliin on kohtuullinen, lapset jaksavat kävellä sen vaikka toki jankuttavat koska ollaan perillä. Laiva on perillä jo 12.30 joten jännitämme saammeko vielä huonetta, ystävä on saanut checkinmeilin jo eilen ja saanut sillä koodin, jolla nyt tulostaa itse avainta hotellin aulassa. Minä en ole saanut meiliä joten jonotan, mutta saamme huoneen, loistavaa. Parin tunnin odotus aulassa kakaroiden kanssa olisi kuolemaksi.

Meillä on isompi Family Room, joka on mielestäni edullinen, moderni ja todella iso. Maksoimme aikanaan Nordic Forum Hotelista kaksinkin yli 200e (kiva hotelli muuten!), joten tämä hinta 260e on oikein kohtuullinen viideltä.

Tallink Spa Hotel Family Room lähettäkää lasku lojahtaneista jousista

Pääsemme heti kylpylään, respa on sanonut väärin eli ettei huoneen pyyhkeitä saa ottaa mukaan vaan ne saa kylpylän respasta, mutta kylpylän respa on eri mieltä. Kylpytakkeja olisi ollut huoneessa, emme ole huomanneet niitä. Rannekkeet käteen ja armopyyhkeet kylpylän respasta mukaan, mutta respa on taas mokannut eikä ole ottanut minulta luottokorttitietoja, en saa ranneketta jolla voisi ostaa juomia kylpylässä. No, kuka perkele näiden sinttien kanssa mitään kaljaa ehtisi latkiakaan (oikeasti me ollaan oltu alkoholitta kohta kaheksan vuotta).

Kylpylä on mainio, vauvakin pääsee uimaan. On ulkoallasta, poretta, virtaa, suihkua, luolaa, kaikki altaat ovat sellaisia että meidän 6v / 130cm ylttää pohjaan (ei osaa vielä uida hirveän pitkiä matkoja mutta sukeltaa pohjasta vauhtia pintaan). Ystävän 2v on uimassa ensimmäistä kertaa elämässään ja vesielementti osoittautuu hitiksi, voi sitä riemua!

Osan ajasta yritämme vahtia kolmeen pekkaan neljää lasta, osan ajasta vaimoni vahtii meidän isompia, ystävä omaansa ja minä uitan vauvaa. Vesi on melko lämmintä, mittarin mukaan kaikkialla 28 ja sisäilma 32, mutta ulkoaltaassa vesi on ehkä asteen kylmempää, porealtailla taas paljon lämpimämpää. Vauva ei muutu sinisiseksi mutta alkaa lopulta hermostua kuohuista ja suihkuista ja poreista kuuluvasta metelistä. Karkaan saunamaailmaan ja se toimii mainiosti, saunoja on jos minkälaisia ja vetäydyn 40-45 asteisen höyrysaunan hämärään ruokkimaan lasta. Vieressä on oma lavuaari ja hanat ja lattiakaivot joten vaippavahingoista ei olisi mitään haittaa täällä, nautimme saunan lämmöstä pitkään.

Ystävän lapsi alkaa olla maanisväsynyt uimisen jälkeen joskus klo 16 ja pohdimme uskaltaako pidemmälle ravintolaan vai ei. Matkaa vanhaankaupunkiin on 1,5km, matka-aika 21min mutta lastentahtia kävellen 1h21min 🙈 Edestakaisin 3km kävelyä on aika paljon 4-vuotiaalle, mutta haluan silti hiiteen hotellilta, sääkin on mitä upein 27 astetta. Ei muuta kun iänikuiseen Amarilloon Virukeskukseen koska siinä edessä on ulkoleikkipaikka. Rotermannissakin on ihania terasseja ja livemusaa ja hiekkalaatikko ja keinut, mutta ystävän kaksivuotias on niin iso karkausriski että ei onnistu.

Rillon leikkarilla

Vauva ei halua olla vaunuissa, huutaa, otan kantoon. Kannan 1,5km 8kg pakettia ja hauis vahvistuu, eniten sen vuoksi että puolivälissä matkaa tulee niskapaska ja pitelen vauvaa flexatuilla käsivarsilla jotta sonta ei tuhri valkoista mekkoani. Nelivuotias ei jaksa kävellä joten mitäpä noita vaunuja tyhjänä ulkoiluttaa, nostan nelivuotiaan vauvakoppaan ja matka jatkuu. Kuka helvetti käski hankkia kakaroita.

Ruokailut ja leikkipaikat ja kauppareissu ja paluumatka, kaikki sujuu hyvin (lue: pinnaa kiristää ja hetkittäin toivon että juoksuhiekka nielaisisi kakarat, mutta suuremmilta tapaturmilta vältytään). Aamulla aamiaisen jälkeen taas pulikoidaan 🛀🏿🚿🌊

Rotermannilla ottamassa tilaa haltuun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s